21 maj 2016
12:00

Saltsjöbadens IF 1

Referat: Stureby SK Blå - Saltsjöbadens IF 1

Efter den riktigt fina matchen mot BP sist i Ersan var det med högt ställda förväntningar vi kom till spel i Sanktan igen. Matchen inleddes också på bästa tänkbara sätt med ett mål på hörna och kort därefter en boll i ribban och bud på mera.

Tyvärr avstannade matchen helt kort därefter och vi nöjde oss med att kontrollera matchen och relativt oengagerat spela runt bollen utan större ambitioner.

1-0 i paus och andra halvlek blev den första lik. Dålig rörelse kombinerat med slarvig bollmottagning och nonchalant passningsspel gjorde att vi inte lyckades driva upp tempot. När vi sedan väl fick lägena saknades också skärpan och viljan att faktiskt göra mål. Istället kunde motståndarna kvittera och slutresultatet stannade vid 1-1.

Tyvärr har vi sett ett mönster i år av att tjejerna ser lite vinsttrötta ut och kommer till spel med lite för dålig inställning i "vardagsmstcherna". Vi förstår att det är lättare att känna drivet i cupmatcher eller utmaning i spel mot äldre eller killar, men nu är vi i den serie vi är och får ta oss en funderare från både tränar- & spelarhåll hur vi kan hitta en högre engagemangsnivå i Sanktan-matcherna.